VA-keur reikt gratis keuring uit aan Burggraaff Schelluinen

Gepubliceerd in Actueel

V.l.n.r. Jelle Bartlema, Phil Burggraaff en Arie den Dekker —

De firma Burggraaff Schelluinen is de winnaar van de gratis keuring van VA-keur die tijdens de afgelopen GTH beurs in Biddinghuizen als prijs te winnen was. VA-keur keuringbedrijf Parcon in Werkendam gaat de keuring uitvoeren. Directeur Jelle Bartlema van VA-keur overhandigde de “cheque voor een gratis keuring” aan Phil Burggraaff onder toeziend oog van Arie den Dekker van Parcon BV.

VA- keur: kleine moeite en toch goed geregeld

Phil Burggraaff: “ik was blij verrast met het winnen van deze mooie prijs! Het past uitstekend in ons straatje, want wij laten onze machines al regelmatig keuren op veiligheid. Je wilt gewoon niet hebben dat er ongelukken gebeuren doordat de machine niet veilig is. En als je het bij een onderhoudsbeurt meeneemt is het een kleine moeite en toch goed geregeld.”

Arie den Dekker: “Parcon is als gecertificeerd VA-keur bedrijf uitstekend uitgerust om de keuring deskundig uit voeren. Als specialist in diverse hoogwaardige Tuin en Park machines moeten wij onze klanten altijd van de juiste adviezen voorzien, ook op het gebied van machineveiligheid. Keuringen maken daar absoluut onderdeel van uit!”

Jelle Bartlema: “voor groenvoorzieners en hoveniers is het van essentieel belang dat de machines waarmee zij werken storingsvrij en veilig functioneren. Goed werkende en veilige machines zorgen voor meer werkplezier, machine betrouwbaarheid, minder stilstand, en daarmee uiteindelijk voor minder kosten”, aldus Bartlema. “Daarnaast geldt vanuit de Arbowet dat werkgevers een zorgplicht hebben om hun werkmaterieel periodiek te laten keuren door een deskundige. En voor al uw machines kunt u terecht bij één keurmerk: VA-keur!”

VA-keur: breed toepasbaar

VA-keur wordt uitgevoerd door zo’n 240 erkende en onafhankelijk gecertificeerde VA-keur bedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Fedecom. Het is breed toepasbaar voor klein elektrisch of motor aangedreven handgereedschap zoals kettingzagen en bosmaaiers, tot grotere machines als zelfrijdende zitmaaiers, (mini)shovels en tractoren, etc. Kortom allerhande machines en equipement die worden gebruik in de groenvoorzieningssector.

Volgens Bartlema is het onafhankelijk en deskundig keuren van de machines nog niet zo’n vanzelfsprekendheid voor veel machine eigenaren. Het beeld is dat alle eisen en verplichtingen het ingewikkeld en duur maken. Dat is echter misplaatst. Wanneer er regulier onderhoud moet gebeuren aan je machine is het nog maar een zeer kleine stap naar een volwaardige keuring van je machine. Pas dan heb je het formeel én wettelijk goed geregeld! De unieke VA-keur sticker geldt hierbij als een bewijs dat de machine is
goedgekeurd. Het is dus niet ingewikkeld, het levert meer bedrijfszekerheid, een langere levensduur en, het allerbelangrijkste, meer veiligheid op!

VA-keur wordt niet voor niets door zowel de Inspectie SZW als door verzekeraars als gerenommeerd keurmerk beschouwd. Dus ieders slogan zou moeten zijn:

“Mijn voorkeur? Machines met VA-keur!”

 

Dossiers

  • Geen categorieën
fedecom
fedecomacademy
ATHlogo
GTHlogo