Bezoek VA-keur op de GTH 2017 stand # 208-1

Bezoek de stand van VA-keur nr. 208-1 en maak kans op een gratis keuring. Maak kennis met VA-keur, tik de bel aan en maak kans op een gratis keuring.

VA-keur is het machineveiligheidskeurmerk van brancheorganisatie Fedecom. Voor Jelle Bartlema, directeur van VA-keur, is de GTH een uitstekende gelegenheid om machineveiligheid en VA-keur voor het voetlicht te brengen. “Voor groenvoorzieners en hoveniers  is het van essentieel belang dat de machines waarmee zij werken storingsvrij en veilig functioneren. Goed werkende en veilige machines zorgen voor meer werkplezier, machine betrouwbaarheid, minder stilstand, en daarmee uiteindelijk voor minder kosten”, aldus Bartlema. “Daarnaast geldt vanuit de Arbowet dat werkgevers een zorgplicht hebben om hun werkmaterieel periodiek te laten keuren door een deskundige. En voor al uw machines kunt u terecht bij één keurmerk: VA-keur!”

VA-keur voor vrijwel al uw machines en gereedschap

VA-keur wordt uitgevoerd door zo’n 240 erkende en onafhankelijk gecertificeerde VA-keur bedrijven die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Fedecom. Het is breed toepasbaar voor klein elektrisch- of motor aangedreven handgereedschap zoals kettingzagen en bosmaaiers, tot grotere machines als zelfrijdende zitmaaiers, (mini)shovels en tractoren, etc. Kortom allerhande machines en equipment die worden gebruik in de groenvoorzieningssector. Volgens Bartlema is  het onafhankelijk en deskundig keuren van de machines nog niet zo’n vanzelf-sprekendheid voor veel machine eigenaren. Het beeld is dat alle eisen en verplichtingen het ingewikkeld en duur maken. Dat is echter misplaatst. Wanneer er regulier onderhoud moet gebeuren aan je machine is het nog maar een zeer kleine stap naar een volwaardige keuring van je machine. Pas dan heb je het formeel én wettelijk goed geregeld!

Mijn voorkeur? Machines met VA-keur!

De unieke VA-keur sticker geldt hierbij als een bewijs dat de machine is goedgekeurd. Het is dus niet ingewikkeld, het levert meer bedrijfszekerheid, een langere levensduur en, het allerbelangrijkste, meer veiligheid op! VA-keur wordt niet voor niets door zowel de Inspectie SZW als door verzekeraars als gerenommeerd keurmerk beschouwd. Dus ieders slogan zou moeten zijn: “Mijn voorkeur? Machines met VA-keur!” Kom gerust langs op onze VA-Keur stand op standnummer 2.08-1 en maak zelfs kans op een gratis keuring!

Jelle Bartlema, directeur VA-keur

fedecom
fedecomacademy
ATHlogo
GTHlogo